2021.03.20. (Martfű)

Második fordulóját rendezték az OB/II-es bajnokság középszakaszának az I – VIII. helyen álló csapatok között. Zárt kapus rendszerben, a Martfűi Termál Hotel fürdőjében zajlottak a mérkőzések, házigazda az Invictus SC volt. A sorsolás nem kedvezett a vendégváró hazaiaknak, mivel csak egy lélegzetvételnyi fél óra állt rendelkezésükre a két megmérettetés között.

Kis Gábor, játékos-edző értékeli a teljesítményt:

Nagyon jól sikerült két mérkőzésen vagyunk túl. Elsőnek a váci együttest fogadtuk, akikkel nem volt ismeretlen a találkozó, hisz egy szeptemberi felkészülési tornán már saját bőrünkön érezhettük, hogy milyen kemény ellenfelek. Akkor 1 – 2 góllal sikerült nyernünk, szerencsére most lazábban alakult a játszma. Szorosabb eredményre számítottam, de ez nem azt jelenti, hogy a következő fordulóban, Egerben is előre, simának könyvelhetjük el a kimenetelt. Végig magabiztosan tudtuk kézben tartani a mérkőzést. Már az utolsó percekben azon járt az eszem, hogy a békéscsabai torna is egy hasonló lefolyású nap volt, akkor is szinte pihenő nélkül játszottunk két meccset és a másodikon sajnos nem sikerült nyernünk. Megnyugvással töltött el, hogy gördülékenyebben tudtuk venni az első akadályt és nem vett ki belőlünk annyi energiát a Pécs elleni következő ütközet előtt.

A Mecsekaljaiak nagy tempót diktáltak Pécsett, ezért nehéz helyzet elé állítottak bennünket. Így is lett, két negyeden keresztül végig vezették a mérkőzést, kezdtük érezni, hogy lassan elveszítjük az állóképességünket. Nagyon sok mérkőzést játszottam már és az most nem számít, hogy első vagy másodosztályról beszélek, megmondom őszintén nagyon kevés olyan meccshez volt szerencsém a maga színvonalán, ahol bárki olyat tudott volna produkálni, amit most mi csináltunk. Összekaptuk magunkat a védelemben, látva az ellenfél játékát. A félidőben 7 -5-öt mutatott az eredményjelző az ellenfél javára. Onnantól kezdve nem kaptunk több gólt. A meccset 10 – 7-re fordítottuk, amivel beállítottuk a végeredményt. Számomra ez nem csak egy győztes meccs volt, hanem egy visszaigazolás: bebizonyítottuk magunknak hogy milyen tartalékokat, erőket tudunk megmozgatni. Ilyenkor tudom azt mondani, hogy milyen fontos volt az a bizonyos alapszakaszbeli vesztes meccsünk, mivel ha azt ott nem éljük át, akkor nem tudnak a játékosok úgy magukba tekinteni, úgy félni valamitől, ahogy akkor a forduló után hazamentünk. Így ennek köszönhetően, a fegyelmezett védekezésünkkel és óriási kapusteljesítménnyel a következő két negyedben megnyertük a meccset. Rendkívül büszke vagyok a csapatra! Nagyon ritkák az ilyen meccsek, nem is fogom elfelejteni. Köszönet a csapatomnak és emellett gratulálok a Pécsnek, mert elképesztően jó mérkőzést játszottunk és természetesen a Vácnak is, szintén a remek játék miatt.

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak a hétvégi szereplésért és az Invictus alakulatának, hisz két forduló után, mindenkivel legalább egyet játszva, veretlen a bajnokság középszakaszában.

Hajrá INVICTUS!

Eredmények:
Vác – Invictus SC 6-15 (1-2, 1-4, 3-3, 1-6)
Jegyzőköny: itt

Pécs – Invictus SC 7-10 (3-2, 4-3, 0-2, 0-3)
Jegyzőkönyv: itt

Tabella: