Főtámogatónk:  

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Tájékoztató a 16. életévét betöltött vízilabdásaink részére

Hivatkozva a 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló előírásokra és a Magyar Vízilabda Szövetség (továbbiakban: MVLSZ) hatályos Doppingellenes Szabályzatára, az alábbiakban olvashatják az „Adatkezelési tájékoztató antidopping nyilatkozathoz” című dokumentumot.

Adatkezelési tájékoztató antidopping nyilatkozatokhoz 2020.11.19. (PDF)

 

Edzőtáborozási lehetőség

 

Szeretettel várja a vízilabda edzőtábor iránt érdeklődőket az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. Klubunk edzőtáborozási lehetőséget kínál Mezőtúr és Martfű városában mindazon sportolók részére, akik az edzések mellett az Alföld szívét is szeretnék megismerni.

Az Invictus Sc. 2016 februárjában alakult, de az előzetes munkálatok jóval előbbre nyúlnak vissza. Klubunk célja a vízi sportok népszerűsítése volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében, elsődlegesen Mezőtúr és Martfű környékén. Mezőtúron már 1978 óta működik úszóklub, és a vízilabda élet is útjára indult pár éve, de az Invictus együtt működve a nagyszerű szakemberekkel szeretné továbbfejleszteni ezeket a sportágakat. Klubunk az egész Világ által ismert és elismert Szolnoki Vízilabda Sport Klub segítségével, fiókcsapatként kezdte meg munkáját és a későbbiekben is számíthat a Dózsa segítségére.

Edzőtáboraink Martfű és Mezőtúr városában kerülnek megrendezésre. Mindkét helyszínen komplex szolgáltatást nyújtunk az érkező csapatok részére a szállás, étkezés és edzések tekintetében.  A szállásoktól pár perc sétára elérhető a városközpont, ahol élelmiszerbolt, gyógyszertár, dohánybolt található. Martfűn az elszállásolás a Martfű Termál SPA-ban történik. Mezőtúron több árkategóriájú szállást is tudunk biztosítani.

A strand Martfű szívében helyezkedik el, csendes, nyugodt környezetben. A Martfű Termál SPA a Tisza partján 2005 júniusában kezdte meg működését, a tájvédelmi körzet határában fekszik. A folyó kanyarulata által teremtett mikroklíma, az ártér növény és állatvilága, a csendes alföldi kisváros hangulata garantált környezetet biztosít a kikapcsolódáshoz.

A létesítmény kiválóan alkalmas úszó és vízilabda edzések megrendezéséhez is; 33 m-es medencénk- melynek mélysége 2,4 – 4 m mély – várja a sportolni vágyó úszókat és vízilabdázókat egyaránt. A Martfű Termál SPA rendelkezik továbbá fitneszteremmel, taktikai és konferenciateremmel, gyógymedencével, skandináv wellness-szel, valamint szabadtéri homokos és füves pályákkal.

Martfű közvetlen közelében tájvédelmi környezetben helyezkedik el a Tisza, melynek kanyarulata végighalad a városon. Számos nagyszerű rendezvények ad otthont a város, többek között a Majálisnak, a Martfűi Ünnepi Napoknak, valamint az ÖrökZöld Tisza Fesztiválnak.

 

A Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda csendes, nyugodt környezetben várja a vendégeket. A fürdőben öt medence szolgálja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyók igényeit. A strandfürdő parkos környezetben helyezkedik el és nagy összefüggő zöldterülettel rendelkezik. A területen öt medence található: egy gyógy-, egy 28-30 fokos strand-, egy 50 méteres kültéri úszó-, egy gyerek, valamint egy fedett 25 méteres feszített víztükrű medence.

A gyógymedencét tápláló 36-40 fokos víz gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz jól alkalmazható reumatikus, mozgásszervi, nőgyógyászati megbetegedések utókezelésére. Magas sótartalmának köszönhetően pozitív hatással van bizonyos bőrbántalmakra. Sok éves tapasztalatok azt mutatják, hogy a gerinc-, csípő- és térdízületi meszesedésben szenvedők mozgásszervi rehabilitációjára is alkalmas.

A fürdő közelében található Erzsébet ligetet és a hat hektáros Ligeti-tavat egy 1200 méter hosszú sétány veszi körül, mely kiválóan alkalmas sétára, biciklizésre és aktív pihenésre. A tó partján egy modern játszótér várja a kicsiket.

Mezőtúr a 18-19. században erős és jelentős város volt. Vására, amely a debrecenivel vetekedett, és a nagyállattartás, valamint később a gabonatermesztés jelentős bevételt hozott a város lakóinak, illetve szinte kikövetelte az iparos mesterségek jelenlétét és azok magas színvonalát. Több tucat mészáros, hentes, csizmadia, szűcs, szabó, kádár, kerékgyártó dolgozott a településen, egyre több lett a fazekas is, komoly iparos réteg alakult ki. Mindnyájuk munkájára szükség volt, hiszen a fejlődő, gazdagodó és polgárosodó nagykunsági ember igénye eltartotta ezen szakmák művelőit. Az itt élők polgárosodásához hozzájárult a híres református kollégium is, ahol a nagykun városok értelmiségének színe-java
tanult. Mezőtúron számos szabadidős és kulturális program várja az ide látogatókat, többek között a nyaranta megrendezésre kerülő EastFest, az ArTúr Fesztivál, valamint A túri vásár.

 

További információ:

Nagy Veronika

veronika.nagy@invictussc.hu

+36 70 311 4723