Európai Szociális Alap

Cégnév: INVICTUS Úszó és Vízilabda SC Kft.
Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02220
Projekt neve: Túri Fullánkok – sport, egészség, életmód Mezőtúron
Az elnyert támogatás összege: 5 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.02.28.
Támogatási alap: Európai Szociális Alap

A projekt rövid összefoglalása
Az INVICTUS Úszó és Vízilabda SC Kft. hosszú évek óta foglalkozik sporttevékenységekhez kapcsolódó események szervezésével, illetve lebonyolításával.
A vállalkozás azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a rendkívül népszerű úszó- és vízilabda sportágat a vidéken élő tehetséges gyermekek számára is elérhetővé tegye, valamint, hogy a kezdeményezést magas színvonalú reprezentatív rendezvényekkel népszerűsítse.
A megvalósított projekt célja a sportoláshoz, egészséges életmódhoz kapcsolódó tudás, életérzés átadása volt egy ismeretterjesztő, népszerűsítő 5 napos rendezvény keretein belül.
A projekt keretében megvalósított rendezvényen sportprogramok, előadások, játékos feladatok várták a látogatókat.
A felállított színpadon naponta 1-1 db előadást, bemutatót vagy interaktív órát tekinthettek meg az érdeklődők különböző témákban.  
Az előadások főként hosszútávú célokat szolgáltak: az ott elhangzottakat a résztvevők a későbbiekben beépíthetik a mindennapjaikba, ezáltal egészségtudatosabbá és sportosabbá válhatnak.
A sportprogramok elsősorban rövidtávú célokat kívántak beteljesíteni: átmozgató jellegük közérzetjavító hatással volt a résztvevőkre.
Az Invictus SC Kft. több éve rendszeresen szervez hasonló rendezvényeket ugyanazon helyszínen, így „bejáratott” helyi látogatók is részt vettek. A lakosság döntő többsége értesült a 2021. augusztus 18-22. között megvalósított rendezvényről valamely fórumon. 
A projekt elsődleges célközönsége Mezőtúr és térségének lakossága, helyi érdekeltségű kiállítók, továbbá a fiatalok azon köre volt, akik hobbi szinten sportolnak, vagy egyáltalán nem sportolnak, de szeretnének, és érdeklődnek az egészséges életmód iránt.