2022.06.10-én és 11-én összesen 3 mérkőzést játszott az OB II-es csapatunk. Pénteken a Balaton ellen pótoltunk, majd szombaton a Szeged és ismét a Balaton volt az ellenfelünk. Az utolsó hétvégén 3 győzelemmel zártunk a bajnokságot, így a tabella 21. helyén fejeztük be a szezont.

Eredmények:
Balaton VK – Invictus: 7 – 12
SZVTE (Szeged) – Invictus: 7 – 17
Invictus – Balaton VK: 13 – 9

Kis Gábor értékelése:
„A 21. helyezésnél ez a csapat mindenképpen jobb, mert már nagyon magabiztos mérkőzéseket is tudtunk játszani a bajnokság során. A szezon közepén betegségek és egyéb hátráltató tényezők miatt, sokszor hiányosan tudott csak kiállni a csapat. Ezen alkalmak során sajnos nem sikerült pontokat bezsebelnünk. Ha sikerült volna, akkor alapból nem ebbe a csoportba kerültünk volna. Kissé szerencsétlenül alakult tehát a sorsunk.
Ami az OB II-es csapatunk létezését fenntartja az az, hogy Mosonyi Balázs irányításával mindig részt tudtunk venni a mérkőzéseken, illetve az, hogy néhány fiatal, akik az utánpótlás csapatunkban megértek arra, hogy itt játszhassanak, megfordultak a csapatban a szezon ideje alatt. A bajnokság első felében kifejezetten sokat játszottak az OB II-es mezőnyben. A második felében pedig sajnos minden hétvégén ütközés volt az utánpótlás fordulók miatt, ezért ekkor már nagyon keveset tudtak részt venni a mérkőzéseken, ahogy én is. Sajnálom, hogy nem lehetett ezt a terhelést az egész szezonra végig vinni a játékosoknak.
Visszatérve a csapatra, azt gondolom, hogy a fenti eredménynél mindenképpen jobb ez a csapat és feljebb kellett volna végezniük, de a célját elérte. Az Invictus egy családias légkör és az OB II-es csapat is ezt át tudta venni, vagy éppen Nekik köszönhetően az Invictus, hiszen nagyon sok játékos volt részese ennek az együttesnek. Attól függetlenül, hogy az eredmény nem azt mutatta, kifejezetten élménydús és jó bajnokságot tudtunk zárni. A legfontosabb az volt, hogy legyen mindenkinek hova tartozni és jól érezzék magukat a csapatban. Az OB II-es bajnokság nem a vérre menő csatákról szól, hanem inkább arról, hogy sportolunk, együtt vagyunk, közösségbe tartozunk és integrálni tudjuk az utánpótlás játékosainkat is. A tavalyi évben teljesen más célokért küzdöttünk, nevezetesen a feljutásért, mely akkor sikerült is. Összességében picit sajnálom, hogy nem tudok büszkélkedni azzal, hogy a középmezőnybe tartozik ez a csapat, de abszolút oda tartanám. Viszont nagyon jó gárda kovácsolódott, ahova a fiatalokat szívesen küldöm, hiszen jó emberek veszik Őket körül. Nagyon jó élmény volt ez a szezon. Az utolsó fordulóban 3 magabiztos győzelmet arattunk, mely úgy gondolom, hogy szép befejezése ennek az évnek. Gratulálok minden játékosnak és köszönöm szépen a részvételt. Várunk mindenkit vissza a következő szezonra!”

Balaton VK – Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_656_73109.pdf
SZVTE (Szeged) – Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_656_73113.pdf
Invictus – Balaton VK jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_656_73115.pdf

Tabella: