Az Invictus OB I/B-s csapatának 2022.09.21-én, Martfűn kezdődött meg a 2022/23-as bajnoki szezon. Az eredetileg szeptember 17-ére kiírt mérkőzés a Fehérvár ellen, halasztásra került. Az első két negyed szoros eredménnyel zárult. A 3. negyedet 1 gólos vezetéssel kezdtük, majd további 3 találattal már 11-7-es vezetésre tettünk szert. A 4. negyed döntetlennel zárult, így a korábban kiharcolt 4 gólos előnyt megtartva 15-11-re megnyertük a mérkőzést.

Eredmény:
Invictus – Fehérvár: 15-11

Kis Gábor vezetőedző értékelése:
„A mérkőzés első felében, az első két negyedben gondok voltak a támadással, mert nagyon sokszor odaadtuk az ellenfélnek a labdát, emberelőnyben kicsúszott a kezünkből a labda és sok olyan lövést nem sikerült gólra váltanunk, amelyeket abban a helyzetben nagyobb százalékban kellett volna belőni. Legalább a védekezés jól működött, mert igaz nem sikerült ellépnünk az ellenféltől az első félidőben, de engem akkor megnyugtatott, hogy addig mindössze 4 gólt tudtunk kapni. A támadójátékunkban bíztam és úgy éreztem, ha megmarad ez a stabil védekezés, akkor a támadójátékba előbb-utóbb sikerül felőrölni az ellenfelet. A mérkőzés második felére a támadójátékunk sikeres volt és sikerült átlépni a holtponton. A meccs első felében 5 gólt lőttünk, a második felében 10-et, viszont a védekezésünk kárára ment. Onnantól kezdve már belőttük a helyzeteinket annak ellenére is, hogy úgyszintén sokszor volt figyelmetlenség miatt elvesztett labda a tényleg nagyon fontos emberelőnyös szituációkban és ott a védekezésünk szétesett. Amikor elégedett voltam a játékkal és megvolt az egyensúly az 10-5-ig tartott, a védekezésünk maradt stabil, a támadásunk pedig elkezdett fejlődni, viszont ezután 15-11 lett a végeredmény, tehát nem tudtuk tartani ezt a figyelmet. Ebben kell előre lépnünk a jövőben. Pár nap múlva egy nagyon komoly mérkőzés vár ránk és ezért amennyire csak lehet, ezeket a dolgokat orvosolni kell, tennünk kell azért, hogy a hibákat kijavítsuk és ezekre még jobban odafigyeljenek a játékosok. Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez, amely azért magabiztos volt, de nyakunkon vannak a további nagyon fontos mérkőzések, emiatt nem tudtam annyira felhőtlenül örülni, mert nem volt annyira jó a játékunk.”

Kis Gábor vezetőedző az Aktív Rádió Ziccer című műsorában értékeli a a Fehérvár elleni mérkőzést:

A következő mérkőzésig nincs sok idő, hiszen ezen a héten szombaton (szeptember 24.) Szombathelyre utazik a csapat és az AVUS együttese ellen ugranak medencébe a játékosok a 2. fordulón.

Hajrá Invictus!

Invictus – Fehérvár jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_695_75031.pdf

Tabella: