2022.09.24-én szombaton Szombathelyre utazott OB I/B-s csapatunk a bajnokság 2. fordulójára. Ezúttal az AVUS együttesével mérkőztünk. Az első negyedben 3 gólos előnyre tett szert az ellenfél, majd 2. negyedben 3-3 gól esett. A mérkőzés második félidejében csapatunk dominált, a 3. negyedben 1 góllal, majd a 4. negyedben 2 góllal lőttünk többet. Ennek eredményeként szoros mérkőzésen sikerült kiharcolunk a döntetlen eredményt és 10-10-es végeredménnyel zárult a 2. forduló.

Eredmény:
AVUS – Invictus: 10 – 10

Kis Gábor vezetőedző értékelése:
„Kicsit korai volt az időpont ehhez a meccshez a csapat állapotát nézve, hiszen a felkészülésünk elején tartunk. Úgy indult, hogy sikerült több csúnya pofonba beleszaladnunk a mérkőzés elején és emiatt 4-1-gyel végződött az első negyed az ellenfél javára. A legnagyobb hibát abban látom, hogy elkapkodtuk a helyzeteinket és nagyon rossz volt a helyzet kihasználásunk. Az első félidőben szinte csak emberelőnyből és ötméteresből tudtunk gólt lőni. Volt egy akciógólunk is, de gyakorlatilag a felállt védelem ellen nagyon rosszul támadtunk. Mindig úgy éreztem, hogy a jobbnál jobb helyzetet szeretnénk keresni, holott meg kell próbálni az adott helyzetekben is kapura lőni és azokból lehetnek majd gólok. A mérkőzés első felében, szinte alig kellett védenie a kapusnak. Ez azért volt, mert sokszor nem találtuk el a kaput, illetve sok lövésünk elakadt a blokkokban. Amikor bezónázott az ellenfél, akkor türelmetlenek voltunk. A mérkőzés harmadik negyedében is még magabiztosan vezetett mindig a Szombathely. Amikor sikerült egy picit a nyakukra jönnünk, akkor megint kaptunk egy gólt. Ez többször volt inkább elkerülhető, mint elkerülhetetlen és nem tudtunk ebből a gödörből kijönni. A utolsó negyedre sikerült már felzárkóznunk és ott talán voltak is olyan pillanatok, hogy átvehetjük a vezetést, de ott sem sikerült. Mindig valahogy egy lépés hátrányba kerültünk és 40 mp-cel a vége előtt indítottuk az utolsó támadásunkat, amelynek a felénél egy időkérés után sikerült egy olyan mozgást elvégeznünk, amivel át tudtuk lőni az ellenfél zónáját és azzal feljöttünk döntetlenre. Ott még volt egy támadása a Szombathelynek, amelyet a Soma ki tudott védeni. Ebből le is tudtunk fordulni, de ezt a lefordulást idő hiányában nem tudtuk már befejezni. Gratulálok a Szombathelynek, mert jól helytálltak. Gyakorlatilag mi mentettünk ezt a mérkőzést döntetlenre. Magunknak is gratulálok, hogy egy ilyen gyenge támadójátékkal is sikerült valahogy kihoznunk ezt a mérkőzést arra, hogy elmondhassuk magunkról, hogy még veretlenek vagyunk vagy éppen nem kaptunk ki. De ezeken a dolgokon nagyon gyorsan változtatnunk kell.”

Az OB I/B bajnokság 3. fordulójára Martfűn kerül sor hazai pályán 2022. 10. 01-jén, ekkor a Tatabánya ellen mérkőzik a csapat.

Hajrá Invictus!

AVUS – Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_695_75038.pdf

Tabella: