Pénteken Budapestre utazott az Invictus OB I/B-s csapata, hogy lejátsszák a Magyar Kupa nyolcaddöntő II. mérkőzését a BVSC ellen. A szerdán rendezett I. mérkőzésen ellenfelünk 17 góllal győzött le bennünket, így a visszavágó már csak formalitás volt. Korábbi cikkünkben már említettük, hogy az Invictus számára a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb cél a Magyar Kupa mérkőzései alkalmával. Érdekességképpen megjegyzendő, hogy pénteken is 17 góllal volt eredményesebb nálunk a BVSC együttese. A találkozón erősen kezdett a házigazda, hiszen 7-0-val zárult az 1. negyed a javukra. Ez megalapozta a magabiztos előnyüket, melyet a játék során folyamatosan növeltek és a mérkőzés lefújásáig meg is tartottak. A negyedek részeredményei az alábbiak szerint alakultak: 7-0, 4-1, 7-4, 5-1.

Eredmény:
BVSC-Zugló – Invictus: 23-6

Kis Gábor vezetőedző értékelése:
„Amennyire pozitív tudtam lenni az első mérkőzés után, annyira negatívnak éreztem a mostani találkozót. A BVSC egy lényegesen tartalékosabb csapattal állt ki ellenünk és nagyon sok olyan utánpótlás játékos volt a keretükben, aki most játszott életében először ilyen szintű mérkőzést. Ami minket illet, nagyon bátortalanul játszottunk és nem láttam annak a jelét sem az 1. negyedben, ahogy az előző meccsen pörgött a csapat. Most ezt és a kemény játékot nagyon-nagyon hiányoltam. A 2. negyed végén elkezdett egy kicsit ébredezni az a fajta elán, amit elvárok a játékosoktól, de azért messze nem annyira bontakozott ki, mint az előző alkalommal. Ez a mérkőzés egy pofon volt számunkra. Mivel összességében az a célunk – amiért neveztünk is a Magyar Kupába -, hogy fejlődjünk, így még az is lehet, hogy ennek így kellett alakulnia, mert így nem tudunk elkényelmesedni. Komoly rangadók várnak ránk a következő időszakban és teljesen biztos vagyok abban, hogy a csapatnak ez jót tett annak ellenére is, hogy a mai mérkőzés nem volt annyira szép, ahogy szerettem volna vagy olyan hasonló, mint az első.”

Számunkra a Magyar Kupa véget ért. A Honvéd, a Szolnok, a Vasas, a BVSC, az FTC és a Szeged jutott tovább a legjobb nyolc közé. A Miskolc és az Eger sorsa szombaton dől el. Az Invictus csapatának nincs pihenő, hiszen szombaton folytatódik az OB I/B-s bajnokság. A 8. fordulót a Neptun ellen játsszuk Budapesten, 17 órától.

Hajrá Invictus!

BVSC-Zugló – Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_744_74741.pdf

(borítókép: waterpolo.hu)