2019 november 16.-17.-én került megrendezésre Hódmezővásárhelyen a nagyszabású Naturtex Kupa, ahol mezőtúri úszóink is tiszteletüket tették. A verseny mindkét napja feszített tempóban zajlott, ám versenyzőink jól szerepeltek, és kihozták magukból a maximumot. Edzőjük, Csipes Andor a következőket mondta a verseny után:

„Hétvégén 8. alkalommal rendezték meg a régió legnagyobb nemzetközi úszóversenyét, a hagyományos Naturtex Kupát, a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A névadó szponzor ezúttal is értékes ajándékokkal jutalmazta az érmes úszókat! 38 egyesület mellett két román és egy szerb csapat is részt vett a megmérettetésen. A versenyen színvonalát jellemezte, hogy 650 versenyző több, mint 3000 rajtot teljesített!

10 aranyjelvényes szintet úsztak a mezőtúri Invictus versenyzői és nagy öröm számomra, hogy a fél év után visszatérő Gonda Nórika mellúszásban mindkét távon (100 és 200 méter) teljesítette ezt! Gonda Zita végre újra nagyot úszott 100 gyorson (a júliusi Debreceni OB óta csak az 50 méter ment igazán neki) éppen csak lemaradva az aranyéremről. Szabó Bogi 200 háton lett bronzérmes. Több országos bajnoki szintidőt is teljesítettünk már a jövő évi országos bajnokságokra.

Találkozunk négy hét múlva ugyanitt, a cikluszárón, talán még jobb eredményekkel, már formába hozva a gyerekeket. Bár most nagyon rosszul jött a mezőtúri uszoda (reméljük csak) egyhetes bezárása, a legrosszabb pillanatban, amikor a legtöbbet és legintenzívebben kellene edzeni. A legeredményesebb versenyzőink lehetőséget kaptak Martfűn, az iskolát most egy kicsit háttérbe szorítva, hogy ne essenek ki a kemény munkából! Köszönet ezért az Invictus vezetőségének!”