Október 16-án szombaton kezdetét vette a Délkeleti Gyermek III. Bajnokság is. Zsovák Péter fiatal csapata 2 meccset játszott az első fordulóban, impozáns környezetben, a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. Először a Szeged együttesével mérkőztek a gyerekek, majd kis szusszanás után a Szentes következett.

A találkozók eredményei:

Invictus-Szeged: 0-30
Szentes- Invictus: 23-2

Zsovák Péter, vezetőedző értékelése:
“Mindkét csapat ellen a védekezésre kellett helyeznem a hangsúlyt, ezt jól tudták a gyerkőcök. A fizikális különbségek is egyértelműnek bizonyultak az ellenfelek javára. A Szeged ellen a lefordulásaink nem vezettek sikerre, mivel folyamatosan visszahúztak minket, ítélet hiányában védekezésre sem érhettünk vissza az átrántásoknak köszönhetően, kontrát persze nem kaptunk. Talán látványosabban kellene a közeljövőben birkóznunk, majd úsznunk.

Jobb csapat jelenleg a Szeged, ezt akkor elfogadtuk, de keményen küzdöttünk. A 10 db helyzetből, amit sikerült kínkeservesen kiharcolnunk, abból egyet sem sikerült gólra váltani.

Egy meccsnyi szusszanásra volt időnk csupán, máris következett a második mérkőzésünk a Szentes ellen, amely hasonló jellegű képet adott, mint az első. Több játékosom betegségből tért vissza, illetve nincs cseresorom, mint az ellenfeleknek. Ez még nem a végső elkeseredésem, de borzasztó volt megélnem.

Most sajnos nincs okom büszkének lennem egyik gyermekre sem, viszont mivel ez az első 2009-es bajnokságunk, amiben részt veszünk, mondhatni a csapat fele még újonc, így lesz időnk egymást motiválni és felfogjuk egy távlati célunkat szolgáló felkészülési szezonnak.”

Invictus-Szeged jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_619_70358.pdf

Szentes-Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_619_70360.pdf

Tabella: