Július elején a Martfű Termál Spa-ban 2 hetes úszásoktatást szerveztek a nevelőszülőknél és lakásotthonokban nevelkedő fiatalok számára. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az Invictus SC. együttműködésében, 18 gyermek vett részt a programban. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál fontos alappillér, hogy a gyerekek kortól függetlenül hasznosan töltsék el a szabadidejüket. Az intenzív kurzuson az Invictus SC. edzői foglalkoztak a gyermekekkel. Zsovák Péter és Horváth Endréné irányításával sajátíthatták el a fiatalok az úszás alapjait. A szervezők egyformán fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet az úszás, mint sporttevékenység jótékony hatásaira, valamint arra, hogy a megfelelő úszástudás elengedhetetlen részét kell, hogy képezze az egyén életének. Az edzések rendkívül jó hangulatban teltek, így mindenki számára élménygazdag volt ez a 2 hét.

Zsovák Péter edző beszámolója:
„A 2 hetes oktatás keretein beül elsősorban a vízbiztonságra helyeztük a hangsúlyt. Két úszásnemre tanítottuk meg a gyerekeket először a tanmedencében, majd a 33 m-es medencében.
Az életkort tekintve 7-16 éves korig nagy volt a szórás, mindenki máshol tartott az uszodai életet illetően. Külön öröm volt a gyermekek számára, hogy alkalmuk volt kipróbálni 1-2 perc erejéig a szaunát, illetve a bátrabbak trambulinról ugorhattak a mélyvízbe.
Életre való gyermekeket ismerhettem meg, nagyszerű volt velük együtt dolgozni.”