2020 január 11-én – immár nyolcadik alkalommal – rendeztük meg Tóth Károly úszóedző munkásságának emlékére versenyünket a mezőtúri uszodában. A rangos erőpróbát a település polgármestere Herczeg Zsolt nyitotta meg. Köszöntőjében visszaemlékezett a nagyszerű sportemberre, aki a 70-es években alapította meg a mezőtúri úszószakosztályt. Tóth Károly áldozatos munkáját és elkötelezettségét szemlélteti, hogy naponta utazott tiszaföldvári lakóhelyéről Mezőtúrra, hogy edzést tartson a fiataloknak. A polgármesteri múltidézést követően tehetségük megmutatására bíztatták a próbatétel előtt állókat. A megmérettetésre 13 csapat fogadta el a meghívást, közel 200 versenyzőt indítottak az eseményen.

A versenyen minden korosztályban, minden úszásnemben (pillangó, hát, mell, gyors) és vegyes úszásban is összemérték tudásukat a sportolók. A verseny végén a fiatalon elhunyt úszóra, Balogh Melinára emlékeztek a pillangó-párbaj nevű emlék számmal. A versenyszámban 2 fős csapatok (1 fiú – 1 lány) úsztak 2x50m pillangót. A futamban az utolsónak beérkező páros kiesett. Egy perc pihenő után a talpon maradó csapatok újabb 2x50m pillangót teljesítettek, mindaddig, amíg csak két pár marad versenyben. Ők döntötték el az első hely sorsát. Az izgalmas és látványos küzdelemben a versenyzők a teljesítőképességük határát feszegették. Nem is csoda, hiszen a párosoknak az 5 egyéni szám után még 6-szor kellett úszniuk versenysebességgel a 2X50m pillangót, ha győzni akartak!

Csipes Andor vezető úszóedző az úszóversenyt jó lehetőségnek tartja – többek között – arra is, hogy a kisebb életkorúak is megmutathassák az elmúlt félévi fejlődésüket és belekóstoljanak a versenyek légkörébe.

Hálásan köszönjük a Balogh család segítségét!  

Külön elismerés Király Imrének, aki az előző évekhez hasonlóan az idei versenyt is profin vezette le. Köszönet Seres János indító bírónak és Vad Lajos, Kéki Sándor, Kéki Dorottya, Király Benedek, Benes Szabolcs időmérőknek a feladatellátást, továbbá Baukó Péter, Sólyom Anikó, Vadné Andrea informatikai háttérmunkáját!

Az eredmények itt tekinthetők meg.