Mindössze három esztendeje alapították meg Mezőtúron az Invictus SC-t, és már több városban is úszó-, valamint vízilabda szakosztállyal büszkélkedhet.

Kis Gábor 2019. május 17-én Egerben játszotta utolsó tétmérkőzését a Szolnoki Dózsa csapatában, amellyel bronzérmet szerzett az OB I-ben. Mostanság már a civil életre készül, szerencsére nem fog elszakadni a vízilabdától – szakmai igazgatóként tevékenykedik majd az Invictus SC-nél.

  • Két éve Mohi Zoltán keresett meg, hogy segítsek be az Invictusnál a szakmai munkába – emlékezett vissza Kis Gábor. – Akkor azt mondtam, ha véget ér a játékospályafutásom, akkor szívesen dolgozok majd a klubnál. Hálás vagyok, hogy Mohi Zoli kivárta az időt, én pedig készen állok a július elsejei munkakezdésre. Tisztában vagyok vele, hogy sok munka vár rám, a gyermek és serdülő korosztály csapatai tartoznak majd hozzám. Figyelem az edzők munkáját. Tartok egyéni képzéseket. Igyekszem átadni a szakmai tudásomat, de a parton kívül is törődni szeretnék a gyerekekkel. Azt akarom, hogy a fiatalok jó kedvvel járjanak hozzánk edzésre. Figyelem a fejlődésüket. Azt szeretnénk, ha minél hamarabb legyen OB II-es csapatunk, majd onnan is lépjünk előre az OB I/B osztályba, egyelőre ennyi Mindemellett képviselem a klubot a szövetségnél, illetve hamarosan indul a Kis Gábor Training Camp.

– A célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy mezőtúri központtal működő regionális hálózatot hozzunk létre – mondta Mohi Zoltán klubelnök. – Ennek a tervnek a megvalósítása remekül halad, hiszen mostanra már Gyomaendrődön, Karcagon, Martfűn, Túrkevén, Kengyelen és Szolnokon is van szakosztályunk, mindenütt szakképzett edzők irányításával. – Összesen háromszázan látogatják az edzéseinket, de évről-évre bővül a létszám. Fontos kiemelnem, hogy nem csupán vízilabdát tanítunk, hanem úszásoktatás és úszó edzések is zajlanak. Minden nap vannak tréningek, bár alkalmanként a kellő vízfelület hiány több helyen is gondot okoz. Óvodai és iskolai foglalkozásokat tartunk több városban is, és ennek keretében még több fiatalnak van lehetősége megismerkedni a vízzel, az úszással. 
Két és fél éve szeptemberben neveztünk be először a gyermek csapatunkkal az országos pólós bajnokságba, míg a többi korosztállyal a vidékbajnokságba – folytatta a klubelnök. – Az U15-ösök az első évükben feljutottak a C-csoportból a B-be, így most már itt szerepelnek, akárcsak a serdülők. Ugyan vannak náluk lényegesen erősebb együttesek, de ezekből a mérkőzésekből sokat tanulhatnak. A tizenhárom évesek és a még fiatalabbak a vidékbajnokságokban szép eredményeket érnek el, az egyik csapatunk például megnyerte tavaly a csoportját. Örömteli, hogy egyre több szakosztályunkból tudunk beépíteni játékosokat a mezőtúri központi csapatba. Hamarosan szeretnénk leány csapatot is indítani.

A klubelnök elmondta, hogy szakmai területen még tovább akarják erősíteni soraikat, épp ezért Kis Gábort szerződtették szakmai igazgatónak.

 – Gábor csodálatos játékoskarriert mondhat magáénak, hiszen válogatottal olimpiai bajnoki címet szerzett, míg klubszinten BL-győztes és sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes. Nem mellesleg emberileg is példaképnek számít – indokolta a döntést Mohi Zoltán. – Mindannyiunk számára óriási megtiszteltetés, hogy elfogadta invitálásunkat.  Azt tudni kell, hogy Gábor a Mezőtúrhoz közeli Szarvason él családjával. Tehát nem kell sokat ingáznia, hogy el lássa feladatait.

–  És melyek lesznek a legfőbb feladatai?

  • Először is a sportág népszerűsítése. Összehangolni az edzés munkát, az edzők irányítása. Egyéni képzést tartani a gyerekeknek. .Az utánpótlásunkban biztosítani a folytonosság elvét. Tartani a kapcsolatot a szülökkel, az iskolákkal. Terveink között szerepel az is, hogy külföldi gyerekek számára edzőtáborokat szervezőnk, minderre garancia lehet Kis Gábor neve.

Kis Gábor elmondta, hogy idén részese lesz a tavaly nagysikert arató Túri Fullánk Nemzetközi Sport & Életmód Fesztiválnak. Augusztus 13-18. között, várhatóan még több mérkőzéssel, sportolóval és külföldi vendéggel zajlik majd az eseménysorozat. A tavalyi évhez hasonlóan idén is különféle sportszakmai kiállításokkal, nívós előadókkal, koncertekkel, gasztronómiai és rekreációs élményekkel készülnek a szervezők.