2021.04.10. (Eger)

Eger városában, a Bitskey Aladár uszodában került megrendezésre az OBII-es bajnokság középszakaszának utolsó fordulója. Felnőtt játékosaink először a váci együttessel mérkőztek, egy meccs szünettel később, pedig a házigazda ellen ugrottak vízbe. Nem sikerült bevennünk az egri várat, így felemás mérleggel, 3 ponttal tértek haza az Invictus pólósai. Ez a botlás nem nyomott akkorát a latban, hiszen így is elsőként kerültek be a végső rájátszásba a Pécs, Tatabánya és a Csongrád csapatai mellett. Az utolsó etap ugyanolyan lebonyolításban fog zajlani, mint az alap és középszakasz: 3 forduló, alkalmankénti dupla játszmák, oda – visszavágók.

Az egri szereplést Kis Gábor értékeli:

Ismét két nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, még ha nem is sikerült mindkét alkalommal nyernünk. A váciak ellen hiába az eredménybeli nagyobb különbség, mégis embert próbáló és magas koncentrációt igénylő ütközet volt. A második találkozó az egriek ellen pontbeli eredményt nem hozott, viszont nem vagyok elégedetlen. Ha ki kell kapnunk, azt szeretném, hogy mindig így kapjunk ki. Az előző fordulókban már említettem, hogy helyén kell kezelni azt az Egert, akit magabiztosan felülmúltunk, mert voltak meghatározó játékosaik, akik most nem hiányoztak. Látható, hogy kompletten mire képesek, mégse mondom azt, hogy nem lehetne őket megverni. Az első negyedben nem vettük fel a ritmust, ami nem a gyorsaságot jelenti, hanem az agresszivitást és a helyzetkihasználást. Így a félidőre nagyobb előnyre tudtak szert tenni. A harmadik periódusban érkeztünk meg a meccsbe és folyamatosan dolgoztuk le a hátrányt. Későn léptünk a gázpedálra és kifutottunk az időből. Biztos vagyok benne, ha lett volna még 5-6 percünk, magunkénak tudhatjuk az összecsapást. Szerencsére elmondhatjuk, hogy nem történt nagy baj, így is elsőként jutottunk tovább a rájátszásba, ahol a bajnoki címért küzdhetünk. Innentől kezdve tiszta lappal vágunk neki az elkövetkezendő 6 hétnek, ahol már minden egyes mérkőzésnek, pontnak komoly súlya lesz, hisz a végső győzelemért – OBI/b-be jutásért – küzdünk.

A rájátszás fordulóiról, napirendről még nincsenek hivatalos információink, ha szeretnétek naprakészek lenni, akkor a következő linken tudjátok követni az eseményeket. http://www.waterpolo.hu/bajnoksagok/?szures%5Bbajnoksag_id%5D=543

Sok sikert és kitartást kívánunk az OBII-es csapatunknak!

HAJRÁ INVICTUS!

Eredmények:

Invictus SC – Váci VSE 10-6 (1-1, 3-1, 2-2, 4-2)
Jegyzőköny: itt

Egeri Vízmű SC – Invictus SC 13-12 (2-2, 6-3, 2-3, 3-4)
Jegyzőkönyv: itt

Tabella: