2023 május 24-én szerdán került megrendezésre Mezőtúron, a Városi Sportcentrumban a „Nagy sportágválasztó”, melynek célja a helyi sportágak bemutatása, népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés fontosságára való figyelem felhívás volt. Előzetesen 1267 fő gyermek regisztrált a rendezvényre. A Ficsak Mezőtúr Alapítvány által megvalósított projekt alkalmával számos sportággal ismerkedhettek meg a nagycsoportos óvodások, általános iskolások: kézilabda, labdarúgás, asztalitenisz, tenisz, judo, kick&tai-boksz, kung fu, ökölvívás, motocross, atlétika, úszás, vízilabda, társastánc, balett, mazsorett és modern tánc, zumba, akrobatika, légtánc, tánc, lovas sportok.

Az úszás és vízilabda sportágat az Invictus SC is képviselte a rendezvényen. Mohi Zoltán (szakosztályvezető), Zsovák Péter (vízilabda edző), valamint Nagy Richárd (OB I/B-s vízilabda játékos) állt az érdeklődők rendelkezésére. A gyerekeknek kisebb ajándéktárgyakkal készültek, illetve játékos jellegű feladatokkal szórakoztatták Őket. A résztvevők kipróbálhatták a passzolást, a lövőfalat, valamint vízilabda sapka próbát is tarthattak.

A megvalósítók: a Ficsak Mezőtúr Alapítvány, Mezőtúr Város Önkormányzata, valamint a résztvevő sportágakat bemutató szervezetek bíznak abban, hogy az élmények hatására kedvet kapnak a gyerekek a sportoláshoz.

Zsovák Péter, vízilabda edző összefoglalója:
A Nagy sportágválasztón, főként a nagy csoportos óvodás, valamint az 1.-4.ik osztályos korosztályt céloztuk meg. Tájékoztattuk Őket kivetítőn keresztül a Klub videóanyagával, szórólapoztunk, majd a sikeres feladatok elvégzése után megajándékoztuk Őket, az Invictus SC logójával ellátott karkötővel és kulcstartóval.
A feladatokat lehetett vízilabda sapkában vagy anélkül végezni, ezek a labda egykezes dobása és annak ugyancsak egy kézzel való elkapása volt, kisebbeknek ugyanez két kézzel. 
Passzolásos gyakorlatok bemutatása zajlott a lövőfal mellett.
Kiemelkedően nagy létszámú érdeklődést tapasztaltunk.”

Az eseményen készült fotók a galériában megtekinthetők.

Az Invictus SC várja szeretettel a sportolni (úszás, vízilabda) vágyó fiatalokat!