Hétvégén megkezdődött a serdülő bajnoki szezon. Az Invictus együttese 2 mérkőzést játszott szombaton Martfűn. Az első meccset a Baja ellen vívta csapatunk, aztán következett a Cegléd.

A Baja ellen szoros mérkőzést játszottunk, többször is vezettünk 1-2 góllal, de a meccs végén ellenfeleink megfordították az eredményt, így az utolsó negyedben 2 gólos vezetésre tettek szert. Erre zárkóztunk fel, így végül 1 gólos vereséggel zárult az összecsapás.

Kis Gábor vezetőedző értékelése:
„Felemásak az érzéseim, mert a felzárkózásunk a tavalyi évhez képest a nyári munkának köszönhetően úgy gondolom, hogy maximálisan sikerült ahhoz képest amennyit ki lehetett hozni ebből az időszakból. Gondolok itt arra, hogy rengeteg a megbetegedés, ezért nagyon óvatosak a sportolók, a sportolók szülei, így sok játékosunk hagyja ki az edzéseket. Ez eléggé hátráltatja a munkát. Úgy gondolom, hogy sikerül felzárkóznunk a középmezőnyhöz. Szeretném, ha a bajnokság végére ez az eredményen is látszódna. Ehhez még sok munka kell.

Nagyon sajnálom, hogy így alakult a Baja elleni összecsapás, mert már elképesztően ki van éhezve a csapat a győzelemre, és a győztes meccsekre. Jót tenne nekünk a felkészülésben, ha sikerülne átlépnünk ezen a küszöbön. Már tudok olyanokról is beszélni, hogy nem a hatalmas fizikális hátrány miatt, hanem leginkább figyelmetlenségeken ment el a mérkőzés. Olyan gólokat kaptunk, amelyeket abszolút el lehetett volna kerülni. Az időkéréses emberelőnyeinket nagyon rosszul használtuk ki, úgyhogy ezekben mindenképpen előrelépés kell.”

A Cegléd mérkőzés egy teljesen más „pálya” volt, hiszen Nekik országos csapatuk van, így onnan is érkeznek játékosok a Délkeleti bajnokságba. Az erősségük tehát nem megkérdőjelezhető, így ez alkalommal magabiztos 5-18-as győzelemmel zárták a fordulót ellenünk.

 „A Cegléd elleni mérkőzésen azt kértem a játékosoktól, hogy maradjon meg a fegyelem és ne essen szét a csapat. Ilyenkor elő szokott fordulni, hogy másfél, 2 negyed után teljesen motiválatlan lesz a csapat, ezt elkerültük és ezt díjazom. Összességében ez a hétvége pozitív volt, de úgy gondolom, hogy a Baja mérkőzés kifejezettem megnyerhető lett volna. Mi engedtük ki a kezünkből ezt a győzelmet. Most, hogy láttam az első fordulót, úgy gondolom, hogy szeretnék egy középmezőnybe felkerülni. Akkor elégedett leszek a bajnokság végén. Dolgozunk tovább remélem, hogy a betegségek nem fogják annyira hátráltatni a munkánkat a közeljövőben. Az is tény, hogy ameddig minden edzésen sok a hiányzó, addig nem tudunk előre lépni. Bizakodó vagyok és remélem, hogy ez majd pozitív irányba indul el.”

Invictus – Baja jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_616_70236.pdf

Invictus – Cegléd jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_616_70238.pdf

Tabella: