FÉRFI OB II OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG
2021.06.05. PÉCS
RÁJÁTSZÁS- 3. FORDULÓ (TATABÁNYA-INVICTUS; PÉCS-INVICTUS)

Június 5-én szombaton az Invictus OB II-es csapata Pécsre utazott az utolsó megmérettetésre. Az eddigi eredmények alapján már számítani lehetett az aranyéremre, hiszen vereség vagy döntetlen esetén is a gólarány döntött volna, amely szintén nekünk kedvezett. Az első meccset a Tatabánya fiatal csapata ellen vívtuk. Magabiztos 8-12-es végeredmény született. Ezzel a győzelemmel már biztossá vált, hogy csapatunk végez az első helyen a bajnokságban. Mohi Zoltán vezetőedzőt már ekkor vízbe dobták játékosai, akik egymást ünnepelték a vízben.

Mohi Zoltán, vezetőedző értékelése:
„A tétnek megfelelő komolysággal készült a csapat. Kellő önbizalommal, de alázattal érkeztünk az utolsó játéknapra. A játékosok tudták, hogy mi vagyunk az első hely megszerzésének esélyesei. A Tatabánya együttese ellen nagy elszántsággal és fegyelemmel kezdtük és játszottuk is végig a mérkőzést, mely végén magabiztos győzelmet arattunk. Mindenki sok játéklehetőséget kapott és egy önfeledt játékot tudtunk produkálni sok jó teljesítménnyel, de legfőképpen nagyon jó csapatteljesítménnyel. A hétvége nehézségét az jelentette, hogy az eddigi eredmények tudatában a csapat ne legyen túl elbizakodott és megmaradjon a kellő motiváció. Az esélyesség terhét profi módon kezelték a játékosok, így az előnyünkre tudtuk ezt fordítani.”

TATABÁNYA-INVICTUS jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_543_66544.pdf

A második- és egyben az utolsó meccset a 2020/2021-es bajnoki szezonban a Pécs együttesével játszottuk. A magasszínvonalú mérkőzésen szinte fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó percekig kérdéses volt melyik gárda kerül ki győztesen, végül 11-11-es döntetlen eredménnyel zárult.

Mohi Zoltán, vezetőedző beszámolója:
„Mivel a Tatabánya elleni meccs után már matematikailag megnyertük a bajnokságot, ezért a Pécs elleni mérkőzésnek tétje már nem volt. Természetesen ennek ellenére mindenki nyerni akart egyrészt azért, mert sportemberek vagyunk és minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, másrészt pedig a fair play szellem is ezt diktálta. Egy végig kiélezett, nagyiramú mérkőzést játszottunk a Péccsel, mely 11-11-es döntetlennel zárult. Gratulálok a Pécsnek, illetve a Tatabányának és további sok sikert kívánok Nekik. A csapatomnak köszönöm az egész éves hozzáállást. Nagyon fontos tudni, hogy az összes játékos iskolai- vagy munkahelyi kötelezettségei mellett vállalta az edzéseket és a meccsekre való utazásokat, illetve az ezekkel járó összes terhet. A siker záloga, hogy egész évben nagybetűs CSAPATOT alkottunk. Még egyszer köszönöm a munkájukat és gőzerővel készülünk a jövő évi OBI/B-s szezonra.”

PÉCS-INVICTUS jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_543_66546.pdf

OB II-es csapatunk tehát első helyen zárta a bajnokságot, mellyel az aranyérem mellett a jogot is kiharcolták az OBI/B-be való feljutáshoz.

Gratulálunk a csapatnak!