2019 szeptember 21.-én „hivatalosan” is megkezdődött a 2019/2020-as évad az Invictus SC-nél: ekkor tartották ugyanis mezőtúri sportolóink számára az évnyitót.

Ezen a szombati napon a kitűzött célok és edzésmunkák átbeszélésén kívül játékos feladatokra is meghívtuk gyerekeinket: különböző sporteszközök segítségével kellett vízi feladatokat végrehajtaniuk, mint például matracon evezés vagy úszás labdával.

A vízi vetélkedőt egy közös ebéd követte, ahol a gyerekek és edzők együtt megbeszélhették az előttük álló feladatokat, kötetlen hangnemben.

Az eseményen az Invictus SC szakmai igazgatója, Kis Gábor is részt vett. A közös ebéd után az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Nagyon örülök, hogy rögtön az évad elején egyben volt a mezőtúri csapat, így könnyebb volt átbeszélni az év terveit, feladatait. Sok munka áll előttünk, hiszen nagyratörő és hosszútávú terveink vannak mind úszásban, mind vízilabdában. Azt látom, hogy a gyerekek lelkesek, motiváltak.

Ez az évnyitó nemcsak szakmailag volt fontos, hanem segített abban is, hogy a gyerekek még inkább közösségben érezzék magukat, valamint abban, hogy közelebb kerüljenek az edzőkhöz.

A vetélkedő feladataival elsősorban a hangulatot és a játékosságot céloztuk meg, de miközben jól éreztük magunkat, szakmailag is fejlődtünk, hiszen az egyes programelemek olyan képességeket fejlesztettek, aminek később egy-egy versenyen vagy meccsen is hasznát veszik a sportolók.”