2022.05.14-én Szentesen került megrendezésre a Délkeleti Gyermek III. 1. csoportjának, 9. fordulója. Zsovák Péter együttesének ez volt az utolsó hétvégi játéknapja a bajnokságban. A fiatalok a Békéscsaba és a Csongrád csapata ellen mérkőztek. Az Invictus az utolsó helyen végzett a tabellán, ám nagyon fontos kiemelni, hogy rengeteget fejlődtek a gyerekek ebben a szezonban.

Eredmények:
Invictus – Békéscsaba: 6 – 13
Csongrád – Invictus: 18 – 9

Zsovák Péter edző értékelése:
„Az utolsó fordulón sem sikerült pontot szerezni, de ez volt a papírforma és nekünk egészen más célkitűzések szerint kellett dolgoznunk hétről hétre.
A bajnokság elején még nagyarányú győzelmeket arattak felettünk. Ez nem volt meglepő számunkra, hiszen olyan nagyszerű csapatok ellen mérkőzhettünk, mint a Szeged, a Szentes, a Szolnok, a Debrecen, a Békéscsaba és a Csongrád.
Mostanra az állóképességünk is sokat javult, illetve a támadójátékunk is dinamikusabb ritmusba váltott. A védekezésünk labdaszerzések tekintetében nagy előrelépést tett.
Kaptunk elismerést, olykor dicsérő szavakat is a többi csapat edzőitől, amely nagyban közrejátszott a magabiztosabb vízilabda játékunkhoz.
A visszaigazolás egyértelmű, itt fizikálisan még gyorsabban kell felzárkózni, mint ahogyan a többi csapat halad a saját tempójában. 
Azt az óriási hátrányt, hogy nem voltunk 14-en nem szabad elfelejteni, ugyanakkor azt gondolom, hogy ehhez képest egyre jobb eredményeket értünk el. Például a Debrecen ellen 8-6-ot produkálni, számomra ez több, mint reális, lásd a többi meccs is egyre szűkebb gólkülönbséggel zárult.
Az utolsó helyen végzett a csapatom ebben a bajnokságban, viszont több edzőmérkőzésen is részt vettek a sportolóim, ahol pedig mi bizonyultunk messzemenően jobbnak.
Azt gondolom, egy erősebb bajnokságban tapasztalatot nyerni sem a világ legrosszabb dolga, sőt!
Gratulálok a csapatomnak a kitartó munkához és az egyre jobb teljesítményükhöz!”

Invictus-Békéscsaba jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_619_70412.pdf
Csongrád-Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_619_70416.pdf

Tabella: