DÉLKELETI SERDÜLŐ BAJNOKSÁG
MARTFŰ – 2021.05.29.

(BAJA-INVICTUS; SZOLNOK- INVICTUS)

A serdülők utolsó összecsapásainak történései

Május 29-én szombaton Martfűre utazott serdülő csapatunk, hogy az idei szezon utolsó fordulóját lejátssza a Baja és a Szolnok csapatával.

Az első mérkőzést a Baja ellen játszottuk, amely sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, mivel nagyobb vereség született, mint a legutóbbi összecsapáson. (11-5)

Kis Gábor, vezetőedző nyilatkozata:
„Az idei szezonban a felzárkózás volt a célunk, ezért nagyon törekszem mindig arra, hogy fordulóról-fordulóra közelebb kerüljünk a csapatokhoz úgy, hogy ez a számok tükrében is látszódjon. Dédelgetett álmom az volt -és mondhatom, hogy a csapatomnak is-, hogy a Bajától pontot vagy pontokat rabolhassunk, holott ők a bajnokság 3. helyén tanyázó csapat. Ez bátor kijelentésnek tűnhetett, de a múltkori 3 gólos vereség után még közelebb kerülhettünk volna hozzájuk. Ez az érzés volt bennem az elmúlt hetek felkészülése alatt. Sajnos 6 gólos vereséggel fejeztük be a mérkőzést, amivel egyáltalán nem voltam elégedett. Mégis meg tudom fogni ennek a meccsnek is a jó oldalát, mert rengeteg helyzetet alakítottunk ki. A nagyon fegyelmezett- és jól kivitelezett támadásoknak köszönhetően számos kiállítást harcoltunk ki, ami mindenképp előre lépésnek számít. Ez azt jelenti, hogy 11 kiállítást szereztük ezen a mérkőzésen, ami tényleg egy nagyon jó eredmény, azonban ebből mindössze 2-t sikerült értékesítenünk, amely elfogadhatatlan arány. Örülök neki, hogy már ilyen dolgokban is kereshetem a hibákat, mert pár hónappal ezelőtt sokkal másabb problémákkal küzdöttünk. Ezt gyorsan ki lehet javítani. Összegezve azt mondom, hogy sok olyan része volt a játéknak, amelyekben még így is láttam a fejlődést, de a sportot eredményre játsszák. Úgy gondolom, hogy ez a 6 gólos vereség már nem szabadna, hogy becsússzon a játékunkba, ezért felemás érzelmekkel értékelem ezt a mérkőzést.”

Baja-Invictus jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_580_64375.pdf

A második meccsen a Szolnok csapatával csaptunk össze. A mérkőzés 13-11-es, szoros végeredménnyel zárult.

Kis Gábor, vezetőedző értékelése:
„Tudni kell, hogy véleményem szerint a Szolnok és a Szentes a két zászlóshajója ennek a bajnokságnak, ezért a velük történő mérkőzéseinket a helyükön kell kezelni. Azt a győzelmet is, amelyet a múlt fordulóban sikerült szereznünk a Szolnok ellen. Napi szinten látom a csapatom munkáját és a hitüket, amit betesznek minden mérkőzésbe. Ennek köszönhetően tudom, hogy van, amikor csodákra is képesek. Ezt a találkozót 4-1-es vezetéssel kezdtük, amivel engem is nagyon megleptek a fiúk. Ott kezdtem el érezni, hogy ez a meccs egy újabb csoda lehet. Gyakorlatilag kicsivel tovább, mint félidőig vezettük a mérkőzést, de akkor kijött a két csapat közötti állóképességbeli különbség. Ott átvette a Szolnok a vezetést és végül megnyerték a mérkőzést. Ennek ellenére nekem ez a vereség felért egy csodával, mert nagyon megdolgoztattunk egy top csapatot a győzelemért. Számomra ez a mérkőzés kívülről olyan volt, hogy szinte mindent viszont láttam, amit az elmúlt közel egy évben tanítottam a játékosaimnak. Nagyon megható volt látni így küzdeni Őket. Részemről a legfontosabb- és legnagyobb dolog az az volt, hogy nem játékosokat láttam küzdeni a jó eredményért, hanem egy igazi csapatot.”

SzolnokInvictus jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_580_64377.pdf

Az idei szezon a Serdülő Bajnokságban véget ért. Most a fiúk kapnak egy kis pihenőt, majd újult erővel vágnak bele a nyári felkészülésbe, hogy augusztusban a Túri Fullánkok Kupán a legjobb formájukban mérkőzzenek a résztvevő csapatokkal.

Hajrá Invictus!