SZOLNOK – 2021.05.22.
(INVICTUS-KÖLYÖK PÓLÓ; INVICTUS-SZENTES)

Május 22-én szombaton Szolnokon rendezték a Délkeleti Serdülő Bajnokság 7. fordulóját. Ezen a napon Klubunk serdülő csapata két meccset játszott. Elsőként a Kölyök Póló csapatával mérkőztünk, majd a Szentes következett.

Az eredményeket tekintve vegyesre sikerült a szereplés. 1 győzelem, 1 vereség lett a mérleg.

Az első meccset tehát a Kölyök Póló csapata ellen vívták a fiatalok. Ez a mérkőzés magabiztos 9-6-os győzelemmel zárult.

Kis Gábor, vezetőedző nyilatkozata:

„Nekünk a Kölyök Póló mérkőzés felér egy „El clasico”-val, mivel sikerült már ebben a szezonban elcsípnünk Őket, azonban a legutóbbi találkozásunk alkalmával 9 gólos vereséget szenvedtünk Tőlük. Ez hatalmas tüskét hagyott bennem és a játékosaimban is. Az elmúlt időszakban igyekeztünk felkészülni a játékukra, illetve javítani a tudásunkat. Kihegyeztem a csapatot erre a mérkőzésre, ahol szerettünk volna revansot venni a múltkori nagy vereség után. Mondhatom, hogy ez a felkészülés nagyon jól sikerült, köszönhetően a gyerekek hozzáállásának. A forduló előtti utolsó napokban sok betegség hátráltatta a munkánkat, ezért picit kezdtem elbizonytalanodni és félni, hogy kiesnek a srácok az előző hetek ritmusából. Köszönhetően az egész éves megtervezett munkának és taktikai menetrendnek, bízhattam a jó eredmény elérésében. A mérkőzésen két nagyon jó negyed után, egy nagyon széthullott harmadik negyed következett, amikor szinte keresve sem találtam olyan taktikai elemet és megmozdulást, amelyekkel az egész évben készülünk. Szerencsére a 4. negyed ismét egy nagyon összeszedett, fegyelmezett játékot hozott szép gólokkal, így már a mérkőzés utolsó 2 percében magabiztosan mondhattam, hogy megnyertük a találkozót. Ezúton is gratulálok a fiúknak és mérhetetlenül büszke vagyok Rájuk. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője.”

Invictus-Kölyök Póló jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_580_64372.pdf

A második meccsen a Szentes együttesével mérkőzött csapatunk. A különbség látszólag óriásinak tűnik, azonban ezen a napon a Szentes az országos csapatával állt ki ellenünk.

Kis Gábor, vezetőedző értékelése:

„A Szentes együttese vezeti a bajnokságot. A szezon kezdetekor még 15-20 gólos különbség volt a két csapat között. Jelenleg nem az a célunk, hogy megverjük a Szentest, hanem hogy közelebb kerüljünk a top csapatokhoz. Idén már sokszor játszottunk a Szentessel, és a mostani forduló előtt az utolsó találkozásunkkor már 12-9-es vereséggel zártunk le a mérkőzést, ami mutatja, hogy a felzárkózásunk eredményes. Erre a fordulóra a Szentes az Országos Bajnokságban induló csapatával érkezett, ami jelenleg sokkal magasabb szintet képvisel a mi bajnokságunknál. Nem szeretnék kitérni ennek a fair play szerinti nézőpontjára, de az tény, hogy nehéz helyzetbe kerültem a csapatommal a mérkőzés előtt. Emelem a kalapom előttük, mert sajnos borítékolható volt, hogy ez az összecsapás nem olyan eredménnyel fog zárulni, mint ami azzal a szentesi csapattal zárulhatott volna, aki ebben a bajnokságban szerepel. Azonban így is végig küzdve a mérkőzést, 6-23-as végeredményt értünk el. Ha belegondolok abba, hogy ilyen eredmények születtek még 1 évvel ezelőtt más, a bajnokságban szereplő csapatok ellen, akkor ez az eredmény egy Országos Bajnokságban induló csapat ellen, jelenleg a mi Klubunknak dicsőség. Úgy gondolom, hogy a győztes-, illetve a vesztes mérkőzésekből is lehet tanulni és hiszem, hogy a vesztes mérkőzésekből még többet. Így azok tapasztalatát sosem engedem a játékosoknak elfelejteni, hiszen ezekből építkezünk. Ennek ellenére ennek a meccsnek a befejeztével azt kértem a játékosoktól, hogy felejtsék el a történteket, mert nem a bajnokságunkhoz illő tapasztalat volt. Még van egy forduló a bajnokságból, és még csak 1 éve dolgozom a fiúkkal, de már most van egy elképzelésem, hogy milyen szintet fognak képviselni 1-2 év múlva, ha megmarad az a kitartás, amellyel az elmúlt időszakban dolgoztak velem és Zsovák Péterrel, akkor nagyon szép eredmények várnak Rájuk.”

Invictus-Szentes jegyzőkönyv:
http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_580_64370.pdf

Az idei szezon utolsó fordulója május 29-én lesz Martfűn, ahol a Baja csapatával, majd a Szolnoki Dózsával játszik mérkőzést az Invictus serdülő csapata.

Hajrá Invictus!