November 13-án Békéscsabán rendezték a Délkeleti Területi Gyermek III. Bajnokság 2. fordulóját. Zsovák Péter tanítványai két meccset játszottak. Először a Debrecen csapatával mérkőztek, majd a Szolnok következett. Sajnos a csapaton belüli folyamatos betegeskedés nagymértékben hátráltatta a meccsekre való felkészülést. Azok a gyerekek, akik részt tudtak venni a fordulón hősiesen küzdöttek. A két mérkőzés közt egy kis szülinapozás is belefért az időbe. 😊

Zsovák Péter edző értékelése:
„Két nehéz mérkőzéssel kellett szembenéznünk úgy, hogy nem volt cserénk. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel folyamatosan arra kellett figyelnem, hogy ne pontozódjon ki egy játékosom sem, mert akkor emberhátrányban folytattuk volna a már így is nehéz küzdelmeket mind a Debrecen, mind a Szolnoki Dózsa csapata ellen. Nem könnyű szoros meccseket produkálni úgy, hogy az azt megelőző napokban jönnek vissza betegségből a gyerekek, illetve a karantén is gátat szabott az edzésmunkájuknak. Én nem voltam annyira elégedett a teljesítményeinkkel, mint a szülők, de ez egy jóleső, pozitív visszaigazolást jelentett számomra. A játékosaim tudták a feladataikat, amelyeket felváltva el kellett végezniük. Másképp nem is lehetett volna, hiszen teljes csere sorok ellen kellett, csere nélkül végig menni ezen az úton.

Nem nyafogtak, nem nyavalyogtak, le tudtunk így is fordulni, sikerült emberelőnyöket kiharcolni, de ezen kívül a kapura lövéseink nem számítottak veszélyesnek, mivel fáradtak voltak, ez magától értetődő. Rengeteget kivett a védekezés, de a hangsúlyt muszáj volt erre fektetni. Azt szerettem volna elérni, hogy ne legyen túlságosan nagy a gólkülönbség, hiszen ezalatt ebben a korosztályban simán kijöhet 25-30 gól is. Ez most alig haladta meg a 10-et, de ez is kemény koncentrációt és erőbedobást igényelt. Edzőmérkőzésekként, illetve a következő szezon felkészítéseként nagyon jó lesz a legfiatalabb csapatunknak az idei bajnokság.”

CPVSE-Invictus jegyzőkönyv: az MVLSZ oldalán nem elérhető

Invictus-Szolnok jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_619_70364.pdf

Tabella: