2021.02.21. Martfű

A Délkeleti Gyermek III. korcsoportú bajnokságban az alapszakasz befejeztével két különböző erősségű, egy piros és egy zöld csoportot alakítottak ki a résztvevők között, hogy az erőviszonyok hasonlóak legyenek, éppen úgy, mint a megszokott alsó és felsőházas rendszerben. A mieink az utóbbiban mérkőznek tovább. Sikeresnek bizonyult az első megmérettetése a mezőtúri pólóspalántáknak, amit Zsovák Péter a következőkben értékel:

Hódmezővásárhely ellen a góljaink egyenlő arányban (3-3-3-3) oszlottak el. Első negyedben szorosat tudtunk játszani, kétszer is vezettünk, majd jó pár helyzet kimaradt, emberelőnyből 5/10-et értékesítettünk. Három új játékosom bizonyíthatott, be tudtam mindenkit dobni a vízbe, elvégre itt most a mielőbbi fejlődés a cél. Igyekszem a későbbi “pofonokhoz” hozzászokatni fiatalabbjaim, hiszen ez egy kemény sport.

A második mérkőzést, a Kecskemét ellen, ismét szorossal kezdtünk, nulla személyi hibával, 100%-os emberelőnnyel (3/3) és kiharcolt büntető értékesítésével. Védekezésünk végig eredményesnek bizonyult. A harmadik negyed végén 12-8 volt az állás, ami nem nekünk kedvezett, így egy időkérés alkalmával felráztam a srácokat, akik ezek után olyan játékkal ajándékoztak meg, amit nem felejtek el soha. Az utolsó negyedben 9 gólt varázsoltak az ellenfél kapujába, úgy, hogy cserébe egyet sem kaptunk. Sikerünk kulcsa, hogy végig jól védekeztünk, labdákat szereztünk, akció – megúszásgólokat lőttünk. 12-8-as vesztes helyzetből 12-17-re fordítottunk, amivel megnyertük a mérkőzést. Hatalmas löketet adott ez az összecsapás a 2009-es csapatnak, úgy örültek együtt, minden egyes gólnak, kiemelkedve, ökölbe szorított kézzel, önmagukon is meglepődve, hogy szinte el se hiszem. Mosolyogtak, boldogok voltak, győztek. Azt csinálták, amiről a póló szól, élvezték a játékot.”

Eredmények:

Invictus – Hvsc: 12-23 (3-4, 3-6, 3-6, 3-7)
Gólszerzők: Seres Z. 5, Fazekas G. 4, Varga I. 2, Lakatos V. 1
Jegyzőkönyv: itt

Kecskemét – Invictus: 12-17 (2-2, 5-2, 5-4, 9-0)
Gólszerzők: Seres Z. 10, Varga I. 4, Fazekas G. 2, Fejes D. 1
Jegyzőkönyv: itt

Tabella: