2021.04.17 – 18. (Szolnok – Hódmezővásárhely)

Ismét egy dupla fordulós hétvége került megrendezésre a két gyermek korcsoportú csapatainknál. Szombaton a 2006-os születésűek ugrottak vízbe Szolnokon, vasárnap pedig a fiatalabb gyermek III-ban szereplő, 2008-asok Hódmezővásárhelyen vendégeskedtek. A pólós palánták ugyan, ha nem is nyertek az összes meccsen, hasznos tapasztalatokkal térhettek haza a hétvégi megmérettetés után.

Zsovák Péter, korosztályos edzőnk értékeli a négy mérkőzést:

Szombaton két igen nehéz összecsapás várt ránk, ahol a papírformához képest sokkal jobban teljesítettünk. Az első meccsünkön, a Ceglédi Lányok ellen jól tudtunk játszani. A kezdő negyed döcögősen indult, de 7 perc elteltével a saját ritmusunkra találtunk és magabiztos győzelmet tudtunk aratni, 17-10-es végeredménnyel. A második mérkőzés alkalmával a békéscsabaiak ellen hasonlóan később sikerült kapcsolnunk, ami a félidei 10-4-es állást eredményezte. A harmadik negyedtől kezdve folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, kellő odafigyeléssel és a küzdeni akarásunkkal. A negyedik negyedet bezárólag 15-14-es állást mutatott az eredményjelző. Remek érzés volt ilyen meccset a srácokkal együtt megélni, büszke vagyok rájuk.

Vasárnap a fiatalabbakkal Hódmezővásárhelyre utaztunk. A csoportunkban sajnos még túl nagy erőfölény ellen küzdünk, de a fejlődésünk jó úton halad. A játékunkban már tudatosan alakítjuk ki a helyzeteinket, de sok – sok meccs kell még ezek berögződéséhez. A helyzetkihasználást tekintve, a Hódmezővásárhely ellen 7 db emberelőnyből sajnos egynél sem sikerült betalálnunk, a második meccsen a Kecskemétnek viszont 6-ból 3-at gólra tudtuk váltani. Mindkét mérkőzésen fölénk tudtak ellenfeleink kerekedni, de folyamatosan edzünk, hogy apránként le tudjuk dolgozni jelenlegi hátrányunkat.

Május első hétvégéjén lesz az utolsó ilyen jellegű dupla forduló. Gyermek csapataink akkor Szegedre és újból Hódmezővásárhelyre fognak látogatni. Meglátjuk, hogy revansot fognak e venni az előző bajnoki miatt.

Sok sikert kívánunk Nekik a további felkészülésben, meccsekben!

HAJRÁ INVICTUS!

Eredmények:

Délkeleti Gyermek I.:
Invictus SC – Ceglédi Lányok 17 – 10 (3-4, 6-0, 6-4, 2-2) Jegyzőkönyv itt
Békéscsaba – Invictus SC 15 – 14 (5-2, 5-2, 2-5, 3-5) Jegyzőkönyv itt

Délkeleti Gyermek III.:
Invictus SC – HVSC 3 – 12 (1-3, 1-4, 0-2, 1-3) Jegyzőkönyv itt
Kecskemét – Invictus SC 13 – 5 (5-0, 5-2, 2-1, 1-2) Jegyzőkönyv itt

Tabella:

Délkeleti Gyermek I.

Délkeleti Gyermek III.