Vízilabdázóink 2020. február 29-én Baján jártak a Dél-keleti Serdülő Bajnokság 4. fordulóján.

„A hétvégén serdülő csapatunknak két megmérettetésen kellett helyt állnia: először a Nagyvárad pólósaival szemben, akik csoportelsőként vezetik a tabellát, majd egy meccsnyi pihenőt követően a bajai csapattal szemben.

Korábbi játékai miatt ismert volt előttünk, és számítottunk rá, hogy a nagyváradi csapat minden gól nélküli támadásunkból lefordulás gólokkal fog érvényesülni. Ezt is tették. Viszont amikor védekezésünk időben felállt, és úgy kellett támadniuk, nem igazán tudtak kapura dobni addig, amíg ki nem harcoltak egy kiállítást. Az első meccsen igyekeztem mindenkit folyamatosan forgatva játszatni, mert tudtuk, hogy a második meccs sokkal fontosabb, akár megnyerhető is lehetett volna.

A második meccsünkön egy hozzánk hasonló erejű és tehetségű csapattal álltunk szemben.

Az első negyed kivételével, mindháromban nagyon ügyesen játszottak a srácok. Most nem volt úgy szétszakadva a mezőny, mint korábban, és mindenki egy emberként támadott és védekezett. Igaz az eredmény mást mutat, de a játék összképe sokkal szimpatikusabb volt, mint amit az első meccsen játszottunk velük. Játékunk egyre jobban hasonlít a rendes vízilabdához, már csak rengeteg úszással kell az állóképességünket javítani. Kiemelném, hogy az első meccsen Benedek remekelt centerként folyamatos akciózásaival, illetve emberelőny kiharcolásával segítette a csapat támadójátékát. A második meccsen ugyanezt tette Balu is.

Lehet kifogásokat keresni, hogy a helyieknek két meccs pihenő ideje volt, nekünk csak egy; vagy, hogy az első meccset mi az első helyezett ellen, ők pedig az utolsó ellen játszották…

Sajnos ezek a magyarázatok nem változtatnak azon a tényen, hogy az első negyedben volt két ziccerünk, két emberelőnyünk és még egy nagyon fontos helyzet, amit nem sikerült gólra váltanunk…  Ezekből adódott, hogy már az első negyed végére négy gólos előnyt szereztek a bajaiak, amit végig sikerült megtartaniuk, és még egy góllal tetézve 12-7-re legyőztek minket.”-nyilatkozta Benes Szabolcs edző.