A Délkeleti Ifi Bajnokság ez évi utolsó fordulóját december 18-án, az Invictus rendezte Martfűn. Kis Gábor csapata először a Baja, majd a Szentes együttesével mérkőzött.

Az előző fordulóban a tabella élén helyet foglaló Szolnokkal és a Csongráddal játszott csapatunk. Akkor egy vereség, egy döntetlen lett az Invictus mérlege. Az ott mutatott játék bizakodásra adott okot a következő fordulóra nézve. Ez be is igazolódott, hiszen a 2. fordulót 2 magabiztos győzelemmel zárta az Ifi csapatunk.

Az első mérkőzést a Baja együttese ellen játszottuk. Az Ifi Bajnokságban most találkoztunk velük először. Korábban, a Serdülő korosztályban már többször játszottunk ellenük, de mindig felülkerekedtek rajtunk. Ezúttal sikerült revansot venni és 11-3-as végeredménnyel győzött a csapatunk.

Kis Gábor edző értékelése:
„A 11-3-as eredmény azt mutathatja, hogy könnyen sikerült nyernünk a Baja ellen. Valójában ez egy kemény munkával kivívott, magabiztos győzelmet jelent számunkra. Annak nagyon örülök, hogy mindössze 3 gólt kaptunk, mert a Bajának vannak erős támadójátékot képviselő játékosai. Nagyon összeszedett volt a csapatom és végig tudtak a fiúk koncentrálni. Ennek köszönhető az is, hogy ellenfeleink a 3. góljukat a mérkőzés utolsó negyedében tudták belőni. Érezhető volt, hogy amint egy kicsit kikapcsolunk a játék során, a Baja rögtön igyekezett feljönni. Olyankor elkezdtem érezni, hogy elfogy az erőnk a támadásban, és ami maradt az elfogy a védekezésben. Szerencsére ez tudott változni a mérkőzés többi részében. A védekezéssel kifejezetten elégedett vagyok, a fórokkal viszont nem. Az edzések alkalmával sok energiát fordítottunk a fórok kidolgozására az elmúlt hetekben. Most 10 fórból 3-at tudtunk belőni, ami 30 %. Ez éppenhogy súrolja nálam az elégséges állapotot. Szeretném, ha magabiztosan el tudnánk jutni az 50%-os emberelőny kihasználásig. Ezzel már elégedett lennék. A 60%-kal pedig kifejezetten boldogan tudnám lezárni ezeket az értékeléseket. Örültem, hogy sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést és annak is, hogy ezen a kemény hajtós meccsen a játékosaim az utolsó pillanatig, maximális tudásukkal próbáltak játszani.”

Az év utolsó csatáját a Szentes ellen vívtuk. Nagyarányú gólkülönbséggel, 7-25-ös eredménnyel sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Kis Gábor edző értékelése:
„Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a most kiálló szentesi csapattal szemben jobbnak tartom a sajátunkat. Mindig örülök azoknak a meccseknek, ahol mi tudunk dominálni. Ezek az eredmények nagyban köszönhetőek az elmúlt 1,5-2 év keményebb munkájának, amit akkor elkezdtünk a Klubnál. Korábban sokszor mi álltunk az ilyen mérkőzések azon oldalán, ahol kevesebb gól született. A mostani meccsen sorcseréket alkalmaztam. Csináltunk két sort, akik felváltva váltották egymást fél negyedenként. Ezzel egy domináns játékot tudtunk elérni. A Szentes ellen egy könnyebb győzelem született. A sorcserének köszönhetően mind a két sor várva várta, hogy vízbe ugorhassanak, és ott kibontakozhassanak. 5 emberelőnyből 3-at lőttünk be, nem kaptunk olyan sokat, de örülök, hogy ezeket most magabiztosan tudtuk kihasználni. A hibákat természetesen elemezzük és javítjuk, megyünk tovább az úton.
Úgy gondolom, hogy ez egy jó hétvége volt. Amióta a Klubnál serdülő- és ifi csapatot vezetek, most először volt olyan, hogy dupla fordulót tudtunk nyerni. Zsovák Péter már a múlt hétvégén a gyermek csapattal ezt elérte, így az utolsó két fordulónk egyre szebben alakult. Szép karácsonyi ajándék ez a Klubnak és nekünk a játékosoktól. 4 mérkőzésből 4 győzelemmel tért haza az Invictus. Egy kis pihenő után januárban folytatjuk a munkát.
Ezúton is gratulálok a 2007-es születésű Bojó Simonnak és Kun Gergőnek, akik életük első ifi fordulóján gólokkal is hozzájárultak a sikerhez.
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!”

Invictus – SVSE Baja jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_615_70203.pdf

Szentes – Invictus jegyzőkönyv: https://waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_615_70201.pdf

Tabella: